CNC freeswerk

Wat is CNC frezen?

CNC freeswerk staat voor ‘Computer numerical control freeswerk’, of op zijn Nederlands ook wel 'geheel computer gestuurd freeswerk', waardoor de nauwkeurigheid en de precisie van deze manier van frezen zeer hoog is. Net zoals bij ‘normaal’ frezen wordt gebruik gemaakt van roterend gereedschap. Door de roterende beweging wordt materiaal verwijderd en worden haarscherpe contouren zichtbaar en kunnen de mooiste producten geproduceerd worden.

CNC freeswerk is een houtbewerkings methode die op vele verschillende manieren ingezet kan worden. Wij frezen alle mogelijke verschillende soorten plaatmateriaal en hout, zoals MDF en multiplex. Houtech kan aan u zowel halffabricaten als eindproducten, behandeld of onbehandeld leveren.

Contourfrezen

Houtech heeft voor het uitvoeren van de CNC freeswerkzaamheden een 5 assige freesmachine. Deze machine kan 3 dimensionaal frezen. Hierdoor is de machine niet alleen geschikt voor het op maat maken van horizontale vlakken, maar is het ook mogelijk om ‘in de hoogte’ te werken. Met behulp van de CNC freestechniek kan MCHout hierdoor ook allerlei ronde en gebogen productenvan hout maken, ook wel contourfrezen genoemd.

Perfect vakwerk

De CNC freesmachine werkt zeer precies en nauwkeurig. Iedere millimeter wordt exact gemaakt zoals de tekening is ingevoerd in de computer. Hierdoor krijgt ieder product dezelfde identieke vorm. De afwerking is van hetzelfde niveau: een perfect strakke boven- en onderkant of een mooie gladde ronding.

Wilt u meer weten over CNC freeswerk?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die MCHout u biedt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over onze werkwijze en de voordelen van CNC frezen.

cnc freeswerk met een cnc freesmachine

Over MCHout

MCHout is uw betrouwbare partner op het gebied van CNC gestuurde en machinale houtbewerking. Met een historie van ruim 40 jaar maatwerk in de bouw kennen we de kneepjes van het vak.

Lees meer
Onze producten