Houtbewerking

Houtbewerking

Handmatig bewerken van hout is een arbeidsintensieve klus. Zeker als er een (grotere) serie houtproducten bewerkt moet worden, die ook nog eens exact hetzelfde formaat moeten hebben of voorzien moeten worden van exact dezelfde bewerkingen. Houtbewerking met de CNC freesmachine neemt én dit werk uit handen én zorgt ook nog eens voor producten met exact de juiste afmetingen. De houtproducten zijn dus direct gereed voor verdere verwerking.

Op lengte afkorten van hout

De handelslengte van hout is meestal niet toepasbaar. Onze computergestuurde zaagmachines zorgen voor zorgvuldige, op de tiende millimeter kloppende maten bij het afkorten. Daarnaast is ook klein en eenvoudig machinaal zaag- en freeswerk mogelijk. Zo wordt uw hout ter plekke direct verwerkbaar. 

Houtbewerkingstechnieken

Bij houtbewerking moeten meestal kleinere stukken hout worden samengevoegd door middel van houtverbindingen. De meest eenvoudige verbinding is 'koud op elkaar', met lijm, draadnagels of schroeven. Een relatief nieuwe en onbekende methode waarmee goede houtverbindingen te maken zijn, is door middel van vingerlassen. Voorbeelden van houtverbindingen zijn: zwaluwstaartverbinding, gesloten pen-en-gatverbinding, open pen-en-gatverbinding, deuvelverbinding, messing-en-groefverbinding en de lamelloverbinding.

 

 

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die MCHout u biedt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over onze werkwijze.

houtbewerking

Freesmachine & werkplaats

De CNC freesmachine van MCHout is een 5 assige freesmachine. Dat betekent dat deze machine niet alleen 2D (horizontaal en verticaal), maar ook in 3D (‘de hoogte in’) kan frezen. De contouren worden in de computer gezet en de machine doet de rest van het werk. Met een hoge mate van nauwkeurigheid wordt het gewenste freeswerk uitgevoerd.

Lees meer
Onze projecten